Cuibul poate ajuta în momente neplăcute

Joaca prin casă oferă de multe ori și prilej de eventuale căzături iar colțurile/marginile pereților și picioarele scaunelor nu le putem îmbrăca pentru a-i proteja pe prunci de ele!
După un astfel de episod, desigur e moment de șoc, de încercări de a pune o compresă pe frunte sau acolo unde a avut loc întîlnirea, de plîns mult, de alinat și de cuibărit. Recomandăm ca fiind un moment bun pentru rearanjat planetele zdruncinate, folosind un sling Cuib! Se utilizează rapid, pruncul e destul de receptiv, brațele noastre deja l-au ținut minute bune și asta i-a facut bine, o simte, vrea să păstreze și are nevoie de brațele noastre pentru alte atingeri!
Ce urmează?
Mîngăieri, dezmierdări, cuvinte în care pruncul ne încurajează pe noi, părinții, că se vor face bine, că va dispărea cucuiul, chiar :) repede, că nu-i problemă, va trece:)
Dar nu numai atît: se trece la dans, la dorințe de învîrtit, la sedință foto oferită de celălalt prunc, care la rîndul lui, vrea să ajute sau se simte vinovat, cumva, pentru cele întîmplate!
Ce se trăiește într-un astfel de moment e emoție, pe care pruncul o va păstra, nu cu supărare și ură, pentru obiectul de care s-a lovit, ci cu mare bucurie că s-a transformat în ceva frumos, care se vrea păstrat. Noi știm că toate astea au fost de trăit pentru el. Desigur cu dorință și implicare reciprocă!
Îndrăzniți să vă oferiți calmul și răbdarea, pentru lucruri ce pot deveni amintiri:)


 Cuib-ul este mereu la îndemînă pentru noi, e parte din călătoria zilnică!